Тігіпко побоюється переддефолтного стану через відхід МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко побоюється переддефолтного стану через відхід МВФ

Казна та Політика
2831
Україна може опинитися в "переддефолтному стані" у разі розриву співпраці з Міжнародним валютним фондом, не виключає віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"Догляд Міжнародного валютного фонду одразу знижує рейтинги країни, наші позики, які ми повинні будемо обслуговувати, тому що у нас за останні три роки істотними темпами дуже сильно виріс зовнішній борг. Ми повинні їх будемо обслуговувати, наші позики відразу подорожчають", - сказав Тігіпко ввечері в ефірі телеканалу "Інтер".
"Більше того, я можу вам сказати, що ми можемо прийти через одну-дві позики до ситуації, коли ми будемо перебувати в переддефолтній ситуації. І ось тоді починається та ситуація, та, що з Грецією", - додав віце-прем'єр.
Він також зазначив, що зараз гроші МВФ не витрачаються, вони йдуть у валютні резерви країни. Гроші від Міжнародного валютного фонду сьогодні надходять у валютні резерви, і там накопичуються, вони не витрачаються сьогодні урядом, жоднієї гривні до нас не потрапить з цих позик", - сказав Тігіпко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас