Кабмін пропонує Раді звільнити від оподаткування підприємства, які спрямовують ЖКГ кошти на свою модернізацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді звільнити від оподаткування підприємства, які спрямовують ЖКГ кошти на свою модернізацію

Казна та Політика
108
Кабінет Міністрів на засіданні 1 червня схвалив законопроект, яким пропонується звільнити від оподаткування кошти, які спрямовуються підприємствами житлово-комунальної сфери на свою модернізацію.
Про це 2 червня на прес-конференції повідомив перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.
"Ми схвалили проект закону на Кабінеті Міністрів - тепер всі засоби, які будуть направлені підприємствами житлово-комунального господарства на реконструкцію цих підприємств, - вони не будуть обкладатися податком", - сказав він.
Клюєв зазначив, що завдяки такій зміні законодавства, підприємства ЖКГ стануть більш інвестиційно привабливі.
На його думку, без модернізації таких підприємств Україна ніколи не вирішить проблеми в житлово-комунальній сфері.
За приклад він навів дані про технічний стан теплопостачальних підприємств.
"Левова частка котелень працює з ККД (коефіцієнт корисної дії) у межах 60%, хоча сучасні котельні зараз працюють з ККД 90-92%", - підкреслив перший віце-прем'єр.
Додатково до цього, за його словами, треба врахувати значні втрати води та тепла при транспортуванні до будинку.
Клюєв спрогнозував, що крім державного фінансування програм модернізації підприємств ЖКГ, буде активізовано і державно-приватне партнерство в цій галузі.
Він також зазначив, що наступного тижня законопроект буде внесений до парламенту.
Як повідомляло агентство, 1 червня пройшло розширене засідання Кабміну за участю Президента Віктора Януковича, після чого він звільнив Віктора Тихонова і Юрія Хіврича з посад віце-прем'єра, міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ і першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.
На цьому ж засіданні уряд створив робочу групу з реформування ЖКГ на чолі з Клюєвим, а також затвердив єдину методику розрахунку тарифів на житлокомунпослуги.
За словами Клюєва, це дозволить зрівняти ставки тарифів на ці послуги по всій країні.
Клюєв також прогнозує, що в кожній області буде створено 2 регіональні компанії: одна буде об'єднувати всіх постачальників води, а інша - всіх постачальників тепла; це, на його думку, дозволить краще управляти поставками цих послуг населенню.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас