Банківський ринок Китаю може стати найбільшим у світі до 2023 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківський ринок Китаю може стати найбільшим у світі до 2023 р.

Казна та Політика
139
Банківський ринок Китаю може стати найбільшим у світі до 2023г., потіснивши з першого місця США. Такий прогноз наводиться в огляді аудиторської і консалтингової компанії PricewaterhouseCoopers (PwC).
Банки Піднебесної вже перебувають на перших позиціях в рейтингах за ринковою капіталізацією, поступово нарощуючи свою присутність на ринках, що розвиваються, де населення, що багатіє, проявляє все більший інтерес до фінансових послуг, відзначається в документі.
На думку експертів PwC, кредитори Китаю, Індії, Бразилії, Росії, Мексики, Індонезії та Туреччині менше постраждали від глобальної кризи, ніж їхні західні конкуренти (яким довелося звертатися по допомогу до держави), що надає стійкості їх зростанню. В компанії прогнозують, що ВВП семи провідних економік, що розвиваються наздожене аналогічний показник "великої сімки" протягом найближчих 20 років, а до 2050 р. значно його випередить. При цьому в PwC впевнені, що банківський сектор Індії стане третім за величиною в світі до 2035г., посівши місце Японії, а в перспективі може навіть випередити КНР.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас