З міліціонерів, які звільнилися, держава вимагатиме компенсації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З міліціонерів, які звільнилися, держава вимагатиме компенсації

Казна та Політика
3733
Верховна Рада схвалила закон, що зобов'язує міліціонерів, які не відбулися, відшкодувати державі витрати на своє навчання.
Новим законом вносяться зміни до статті 18 базового закону про міліцію. Курсанти вищих навчальних закладів МВС повинні відшкодувати витрати в разі небажання продовжувати навчання або якщо вони були відраховані з вузу через недисциплінованість.
Як повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради, компенсувати державні витрати на навчання доведеться і тим, хто після закінчення вузу відмовився проходити службу на посадах начальницького складу. Те ж саме стосується і тих, хто не прослужив призначені три роки після закінчення вузу і був звільнений за власним бажанням, через службову невідповідність або порушення дисципліни.
У разі відмови від добровільного відшкодування витрат таке відшкодування здійснюється у судовому порядку.
Автори закону вказують на численні факти звільнення молодих фахівців з МВС. Минулого року таких було 385 осіб. Середньорічна вартість підготовки одного курсанта складає 19,5 тисяч гривень. Тобто на тих, хто звільнився, держава втратила понад 30 млн. грн. на рік. Добровільно відшкодовують витрати на навчання одиниці.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас