Минулого року 15% хворих не змогли купити ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Минулого року 15% хворих не змогли купити ліки

334
Минулого року 97% українських сімей зверталися по медичну допомогу. Проте 15% не змогли отримати якісну медичну допомогу або купити ліки.
Такі дані Державної служби статистики озвучив сьогодні прем'єр-міністр Микола Азаров. Нарада за участю прем'єра була присвячена реформуванню системи охорони здоров'я.
За словами прем'єра, отримати допомогу в основному заважає дорожнеча медпослуг і неможливість придбати необхідні медикаменти.
Як повідомляють Українські новини, прем'єр вказав і на відсутність фахівців. Так, практично кожна десята родина не отримала необхідну медичну допомогу через відсутність медичного фахівця відповідного профілю, при цьому в сільській місцевості з цієї причини не змогли отримати допомогу близько 17% сімей.
Також Азаров відзначив, що згідно з соціологічними опитуваннями система охорони здоров'я є однією з найбільш корумпованих.
Згідно з опитуванням, проведеним Інститутом Горшеніна, більшість українців (74,6%) вважають, що система охорони здоров'я в країні корумпована. Майже половина населення стикалася з корупцією особисто.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас