МВФ схвалив ослаблення білоруського валютного регулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ схвалив ослаблення білоруського валютного регулювання

Казна та Політика
330
Міжнародний валютний фонд схвалив рішення білоруської влади ввести вільне курсоутворення між банками і компаніями, закликавши уніфікувати валютні курси на всіх сегментах валютного ринку в короткі терміни.
"Те рішення, яке було оголошено, - це рух у правильному напрямку. Це забезпечить більшу гнучкість валютного курсу", - цитує Reuters голову представництва фонду в Мінську Наталію Колядіну.
Ажіотажний попит на валюту виснажив резерви Нацбанку, а обмеження на валютному ринку призвели до зростання цін на імпорт, перебоїв з товарами, появи чорного ринку валюти, множинності валютних курсів і довгих черг в обмінниках.
Узаконивши "сірий" курс рубля, влада пообіцяла працювати над тим, щоб у перспективі вийти на єдиний курс. "Обнадіює, що НБ назвав це тимчасовим заходом і заявив, що курси будуть уніфіковані... Це має бути зроблено в досить короткі терміни", - сказала глава представництва МВФ.
У Білорусі діє правило обов'язкового продажу 30-процентної частки валютної виручки на біржі, де Нацбанк жорстко контролює курс рубля. При операціях з населенням на ринку готівкової іноземної валюти діє принцип: курс Нацбанку плюс-мінус 2%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас