Богатирьова: Україна не зможе відмовитися від атомної енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Богатирьова: Україна не зможе відмовитися від атомної енергетики

Енергетика
174
с
Про це вона заявила в ефірі Шустер Live, повідомляє Українська правда.
"Президент сьогодні сказав, що на атомній ядерній безпеці Україна заощаджувати не буде", - уточнила вона.
За словами Богатирьової, Україна не зможе відмовитися від атомної енергетики. "49% електричної енергії в Україні виробляється на атомних станціях. Ми не маємо, чим їх замінити... Навіть якщо 10% замінимо, то 39% нема чим", - відзначила вона.
Секретар РНБО повідомила, що Україна може отримати близько 800 мільйонів євро на реалізацію програми подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
"Сьогодні є перспектива щодо звернення президента нашої країни до інших лідерів отримати додатково близько 800 мільйонів євро", - уточнила вона.
Нагадаємо, Центральна геофізична обсерваторія Національної гідрометеорологічної служби МНС України повідомила, що в повітрі над Україною радіонукліди з Фукусіми усе ще реєструються, але концентрація становить частину відсотка від припустимих рівнів. У пробах повітря, відібраних у період з 26 березня, зафіксовані сліди йоду-131, цезію-137 і цезію-134. Усі концентрації на 3-6 порядків нижче припустимих рівнів.
Як розповів Фокусу екс-завідувач сектором Інституту ядерних досліджень, ліквідатор наслідків катастрофи на ЧАЕС із1986 по1993 роки, автор книги про Чорнобиль "Чад" Анатолій Демський, Чорнобильська й діючі атомні станції в Україні продовжують знищувати екосистему, але громадянам про це нічого не говорять.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас