Найдорожча квартира у Москві коштує більше мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдорожча квартира у Москві коштує більше мільярда доларів

Нерухомість
2006
Експерти назвали 5 найдорожчих квартир, виставлених на продаж у Москві в 2010 році. Рейтинг заснований на даних столичних агентств, що спеціалізуються на нерухомості преміум-класу.
На першому місці у списку знаходиться квартира без обробки, розташована в будинку №7 у Молочному провулку. Її площа складає 1,04 тисяч кв.м. Житло було виставлене на продаж за 40 млн доларів (більше 1,2 млрд рублів).
Другу позицію зайняла 5-кімнатна квартира з ексклюзивною обробкою в стилі ампір. Її площа - 270 кв.м. Вона знаходиться в будинку №5 Бутіковського провулка. Вартість об'єкту 30 млн доларів (908,16 млн рублів).
Третья у списку - квартира на вулиці Большая Якиманка, 22, площею 585 кв.м. Її ціна - 25 млн доларів (756,8 млн рублів). Потім йдуть два пентхауса у Гранатному провулку (будинки №6 і 8) площею 508 і 760 кв.м. Їх пропонували за 22,08 млн рублів і 19,77 млн рублів відповідно.
В агентствах не відповіли, чи знайшлися на ці квартири покупці. Як сказав один з опитаних ріелторів, зазвичай покупці не раді розкриттю такої інформації.
За словами директора департаменту елітної нерухомості компанії Penny Lane Realty Александра Зімінського, зараз, порівняно із докризовим періодом, остаточно перестали користуватися популярністю квартири з "палацовими інтер'єрами". Їх сприймають як ознаку поганого смаку. Тому таке житло стоїть на ринку роками. "Цінуються ергономічні квартири площею 150-200 кв. м з двома-трьома спальнями", - пояснили фахівці фірми Калинка-Реалити.
За словами директора із проектів департаменту елітної нерухомості компанії Paul's Yard Ели Братилової, вимоги сучасних покупців до елітного житла такі: розташування будинку в районі Патріарших прудів, "Золотої милі", Плющихи, Арбата або Замоськвореччя, чудовий вид з вікон, дотримання норм інсоляції, функціональне планування житла і достатня кількість місць на паркінгу.
Нагадаємо, що з початку 2010 року вартість елітного житла в новобудовах Москви збільшилася на 16,8% в рублевому еквіваленті і на 11,2% в доларовому.
Найбільш активне елітне житло цього року купували в жовтні-листопаді. На думку аналітиків, в IV кварталі дав про себе знати відкладений попит - 51% операцій припало на раніше заброньовані квартири. Популярністю на ринку в основному користувалися квартири площею від 81 до 150 кв м (вони складають 48% від загального обсягу реалізованого житла) і від 201 до 250 кв м (на їх частку доводиться 30% заброньованої нерухомості).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас