Мін'юст блокує доопрацювання антикорупційного пакету? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст блокує доопрацювання антикорупційного пакету?

Казна та Політика
273
Міністерство юстиції України блокує доопрацювання пакету антикорупційних законів із суто політичних мотивів.
Про це пише газета "Дзеркало тижня" 4 грудня 2010 року із посиланням на свої джерела.
Як зазначає видання, чиновники неофіційно заявляють, що відверто бояться набуття чинності норм про обов'язкове декларування витрат своїх сімей. Саме ця принципова норма, пролобійована GRECО, є головною перешкодою модернізації антикорупційного законодавства.
"У випадку введення декларування витрат вони стануть інструментом шантажу в руках силових структур. Силовики отримають інструмент для шантажу всіх і вся. Навряд чи це призведе до стабільності і зниження рівня корупції", - заявило джерело газети, близьке до керівництва країни.
Видання нагадує, що 20 жовтня 2010 року під керівництвом Президента Віктора Януковича відбулось засідання Національного антикорупційного комітету. На ньому глава держави поставив завдання всім держорганам негайно забезпечити прийняття антикорупційного пакету, погодженого з Радою Європи; налагодити тісну координацію з GRECО із виконанням її рекомендацій; прийняти Національну стратегію із запобігання і протидії корупції на 2010-2014 роки.
На даний момент Національна стратегія досі проходить узгодження, і проект указу Президента, який повинен був ввести її в дію, до цих пір доопрацьовується.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас