У Донецькій області закрили 300 "копанок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Донецькій області закрили 300 "копанок"

Енергетика
379
Правоохоронними органами Донецької області з початку поточного 2010 року фізично ліквідовано більше 300 "копанок" із незаконним видобутком вугілля і припинено діяльність 16 кар'єрів.
Про це повідомили у прес-службі Донецької обласної прокуратури. У повідомленні наголошується, що всього у поточному році правоохоронними органами Донецької області за фактами незаконного видобутку вугілля було порушено 108 кримінальних справ.
Як показали прокурорські перевірки, державний контроль з боку правоохоронних органів і органів місцевої самоврядності не повною мірою відповідає вимогам ситуації, що склалася. У зв'язку з цим, в липні 2010 року для протидії несанкціонованому видобутку корисних копалин в прокуратурі області була створена робоча група. І лише в липні - листопаді поточного 2010 року під час робочих виїздів групи виявлено майже 80 "копанок" і 17 кар'єрів в яких здійснювався незаконний видобуток кам'яного вугілля, було конфісковано 7 тисяч тонн вугілля, 27 одиниць шахтного устаткування, порушено 28 кримінальних справ.
В прес-службі прокуратури підкреслили, що проблема незаконного видобутку корисних копалин, як і раніше, залишається актуальною для області. Особливо небезпечним для довкілля є видобуток відкритим кар'єрним способом, тому що він призводить не лише до виснаження запасів природних ресурсів, але і до порушення цілісності родючого шару ґрунту, забруднення довкілля. За даними Головного управління Державного комітету землі в Донецькій області в даний час загальна площа пошкоджених в результаті несанкціонованого видобутку кам'яного вугілля земель складає приблизно 80 гектарів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас