Медведєв: Саміт G20 зменшив ризики валютної війни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Саміт G20 зменшив ризики валютної війни

Казна та Політика
225
Ризики початку валютної війни істотно знизилися після завершення саміту "великої двадцятки" (G20), який днями проходив у Сеулі. Таку думку висловив президент Росії Дмитро Медведєв під час своєї промови на підсумковій прес-конференції, закликавши оптимістично дивитися у майбутнє.
Попри відсутність упевненості, що всіх небезпек удасться уникнути, всі провідні економіки і країни, які виступають емітентами резервних валют, визнали недопустимість валютних маніпуляцій в цілях досягнення короткострокових цілей, зазначив російський лідер, уточнивши, що всі члени саміту вказали на необхідність балансу в цій сфері.
"Стабільність наших валют залежить від самих нас, від стану справ російської економіки, і в цьому плані жодних серйозних загроз зараз не існує", - констатував Медведєв.
Днем раніше, 11 листопада, ЗМІ оприлюднили документи російської переговорної групи, які вона підготувала спеціально для саміту. У них підкреслювалося, що Росію непокоїть однобічна політика низки країн із ослаблення національних валют в цілях стимулювання економічного зростання без узгодження з іншими партнерами.
Ці дії, на думку російських парламентерів, призводять "до підвищеної нервозності серед учасників ринку і волатильності котирувань провідних валют, породжують побоювання про початок валютних воєн в міжнародному масштабі". Негативний вплив у цьому відношенні надають не лише прямі інтервенції на валютному ринку, але і так зване непряме ослаблення курсу через наповнення економіки ліквідністю. Крім того, надлишкова ліквідність, що продукується провідними розвиненими країнами, є серйозною загрозою для ринків, що розвиваються, оскільки формує приплив спекулятивного капіталу в ці економіки.
"Підтримка стабільності основних резервних валют, ефективне управління суспільними фінансами і стійкість грошово-кредитної політики в розвинених країнах мають бути необхідною умовою подальшого збалансованого зростання", - говорилось у матеріалах російської сторони.
На минулому тижні ФРС повідомила про прийняття нової програми кількісного пом'якшення, або викупу активів в об'ємі $600 млрд, яка діятиме вісім місяців. Таким чином, на місяць монетарна влада США планує викуповувати довгострокові казначейські облігації на суму $75 млрд.
Євросоюз і кілька економік, що розвиваються, вже піддали критиці новий план Білого дому.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас