Експерт: Будь-які новації, пов'язані із оподаткуванням, не дуже позитивне явище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Будь-які новації, пов'язані із оподаткуванням, не дуже позитивне явище

Кредит&Депозит
644
З точки зору держави обкладення будь-яких доходів громадян податками - це в будь-якому разі розумний підхід. Проте для банкірів новина, пов'язана із оподаткуванням доходів із депозитів, - не дуже позитивне явище, вважає заступник голови правління АТ "Банк "Таврика" Олександр Намясенко.
На його думку, якщо депозити громадян будуть обкладені додатковими податками, банкірам доведеться узяти частину витрат на себе, тобто підвищити відсоткову ставку. Особливо активно це виявиться при початку кредитування.
Ще один можливий негативний наслідок оподаткування доходів із депозитів - відтік депозитних вкладів із банків, що для банків навіть на сьогоднішній день несприятливо, коментує ситуацію банкір.- Це негативно позначиться на економіці в цілому, адже банк залучає ресурси населення і юридичних осіб і розміщує ці кошти в економіку, кредитуючи як фізичних, так і юридичних осіб.
"Сьогодні активні форми кредитування - це кредитування юридичних осіб і держави. Зараз, до речі, держава активно кредитується за рахунок покупки банками облігацій внутрішньої державної позики. Відповідно, при скороченні обсягу ресурсів, що залучаються за рахунок депозитів, менше грошей піде в економіку, - вважає Намясенко.- Втім, думаю, громадяни знайдуть можливість розміщувати депозити і в нових умовах. Так, вони можуть розбивати депозити декілька дрібніших вкладів або ж диверсифікувати вклади між банками, а також використовувати якісь інші форми вкладення коштів. Таким чином, протягом деякого періоду спостерігатиметься негативна тенденція на ринку депозитів, але надалі зростання вкладів із депозитів продовжиться".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас