Уряд не виконує план із продажу ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд не виконує план із продажу ОВДП

Казна та Політика
224
Міністерство фінансів України отримало 390 млн. гривень від реалізації ОВДП з прибутковістю відсікання 6,75-8,0%, що менше запланованої суми, хоча попит на боргові держпапери на ринку присутній.
"Як і минулого тижня, обсяги розміщення на вчорашньому аукціоні були менше планових виплат в рамках погашення ОВДП (0,7 млрд. грн.), які Мінфін повинен здійснити сьогодні, хоча попит на облігації виріс до 1,1 млрд. грн. з 0,6 млрд. грн. минулого тижня", - повідомила в ексклюзивному коментарі UBR.UA Олена Білан, головний економіст інвесткомпанії Dragon Capital.
За словами аналітика, уряд навмисно не задовольняє попит, оскільки акумулював досить коштів, необхідних для фінансування бюджетного дефіциту в найближчі тижні, а наступна виплата із ОВДП має відбутися лише через три тижні.
"Тому ми чекаємо, що прибутковість розміщення найближчим часом практично не зміниться. Проте, враховуючи очікуване розширення бюджетного дефіциту в грудні, не виключено, що уряду доведеться погодитися з деяким підвищенням прибутковості до кінця року", - говорить Білан.
Як повідомлялося раніше, Міністерство фінансів на вчорашньому аукціоні розмістило ОВДП номінальним обсягом 390 млн. грн., скоротивши обсяги розміщення, у порівнянні з 491 млн. грн. минулого тижня. Прибутковість відсікання склала 6,75-8,0%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас