Янукович обіцяє боротись із корупцією не лише на словах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович обіцяє боротись із корупцією не лише на словах

Казна та Політика
386
Національний антикорупційний комітет має намір просити президента України Віктора Януковича направити до Верховної Ради кілька антикорупційних законопроектів, схвалених міжнародними експертами і членами національного антикорупційного комітету. Таке рішення було прийняте на засіданні комітету.
"Нам треба зупинити корупцію в Україні", - заявив при цьому глава держави.
Він пояснив, що йдеться про закони, якими регулюється удосконалення принципів попередження і протидії корупції, процедур здійснення конфіскації.
Він підкреслив, що ці законопроекти після їх обговорення на засіданні національного антикорупційного комітету в квітні 2010 року були направлені для експертизи до міжнародної організації GREСO.
Президент зазначив, що законопроекти в цілому отримали оцінку "позитивно".
Крім того, на засіданні національного антикорупційного комітету в середу його учасники повинні розглянути проект національної стратегії України із попередження і протидії корупції на 2010-2014 роки.
Зокрема, В.Янукович підкреслив, що цей проект містить напрям і завдання із вдосконалення системи публічної служби і адміністративних процедур. На думку глави держави, реалізація цих завдань сприятиме доброчесності на публічній службі, поліпшенню доступу громадян до інформації про діяльність органів державної влади, "чого нам (Україні, - ред.) не вистачає для побудови цивільного суспільства".
"Це ті демократичні цінності, які сьогодні, як то кажуть, є на словах, а їх нам треба запровадити як конкретні механізми в життя", - резюмував президент. <.p>
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас