Індія планує прискорити продаж акцій держкомпаній у найближчі півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія планує прискорити продаж акцій держкомпаній у найближчі півроку

Казна та Політика
55
Індія планує прискорити продаж державних компаній в найближчих півроку і запропонувати ринку акції 7 підприємств, включаючи нафтову Indian Oil Corp., заявив секретар із питань приватизації Суміт Босе.
При цьому розміщення паперів енергокомпанії Power Grid Corp. of India, Manganese Ore (India) Ltd. (найбільший виробник марганцевої руди в Індії), Shipping Corp. of India і Hindustan Copper (індійський монополіст із видобутку мідної руди) будуть завершені до грудня цього року, наводить слова секретаря агентство Bloomberg.
Збір заявок на продаж 10% акцій Coal India, одного з найбільших у світі виробників вугілля, вже закінчився. Сума операції може скласти близько 150 млн рупій.
В січні-березні будуть продані акції Indian Oil, нафтогазовидобувного концерну Oil and Natural Gas Corp. і виробника сталі Steel Authority of India, повідомив С.Босе.
Як повідомлялося, уряд Індії планує залучити 400 млрд рупій (близько $9 млрд) в поточному фінансовому році (почався 1 квітня 2010 року) за рахунок розміщення акцій держкомпаній. Це дозволить зменшити дефіцит бюджету до 5,5% від ВВП, тобто мінімального рівня за три роки, в порівнянні з 6,9% за підсумками минулого фінроку, який завершився 31 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас