Банки США потішили прибутком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США потішили прибутком

Казна та Політика
339
Три провідних банки США Bank of America, Citigroup і J.P.Morgan Chase заробили в липні-вересні $3,1 млрд., $2,17 млрд. і $4,42 млрд. відповідно, продемонструвавши ринку чіткі ознаки оздоровлення.
Найбільша фінансова компанія США Bank of America в III кварталі зафіксувала збиток у $7,3 млрд. Проте звітність цього банку була зіпсована не через операційні втрати, а унаслідок разового списання паперів на суму $10,4 млрд., яке припало на підрозділ Global3D Card Services. Bank of America зробив цю переоцінку активів, чекаючи зменшення майбутніх доходів із клієнтських рахунків і кредитних карт внаслідок нових обмежень на фінансовий сектор, введених у США в липні поточного року.
Без обліку цього списання чистий прибуток Bank of America склав в липні-вересні $3,1 млрд., або $0,27 на акцію, тоді як аналітики, опитані агентством Thomson Reuters, в середньому прогнозували $0,16 на акцію. Загальна виручка банку за вирахуванням відсоткових витрат збільшилася на 2,5% і склала $26,7 млрд.
"Ми адаптувалися до регуляторного середовища, якість кредитування продовжує покращуватися, і ми повністю контролюємо ризики. Ми реалістично дивимося в найближче майбутнє і оптимістично оцінюємо перспективи", - заявив вчора виконавчий директор Bank of America Брайан Мойніхен.
Набагато більше позитиву підніс ринку другий за розмірами банківський гігант J.P.Morgan, що повідомив про зростання чистого прибутку на 23%, - до $4,42 млрд. Хороші результати керівники компанії пов'язують із пожвавленням роздрібного і корпоративного банкінгу на тлі відновлення економіки США. За словами генерального директора J.P.Morgan Джеймі Даймона, показники в сегменті інвестиційного банкінгу були "солідними", а в сегменті традиційних банківських операцій досягнуть "чудового" рівня кредитування.
При виручці в $20,7 млрд. чистий прибуток колись найбільшого банку Citigroup, що змістився на третє місце під час кризи, склав $2,17 млрд., що більш ніж в 20 разів вище за результат за липень-вересень 2009 р. У перерахунку на акцію прибуток досяг 8 центів, тоді як учасники ринку чекали лише 6 центів.
У повідомленні банку говориться, що списання поганих боргів Citigroup зменшилось на 30% - до $7,7 млрд., оскільки громадяни США стали рідше оголошувати себе банкрутами із кредитних карт і операцій із нерухомістю. Поліпшення загальної ситуації дозволило банку знизити резерви на втрати із кредитів більше ніж на третину - до $5,9 млрд., тобто найнижчого рівня із середини 2007 р.
"Досягнення третього поспіль позитивного квартального результату з прибутку є ще одним доказом того, що ми ефективно слідуємо нашій стратегії і, як нам здається, ми зробили все необхідне для подальшої генерації прибутку", - наводяться в прес-релізі слова глави Citigroup Вікрама Пандіта.
Наслідком оприлюднення звітності банків стала поява маси оптимістичних прогнозів. Аналітики заговорили про стабілізацію фінансового сектора. Так, за оцінкою головного економіста нью-йоркського фінансового холдингу Credit Suisse Ніла Сосса, шанси США скотитися назад в рецесію наступного року зменшилися з 20% до менше 10%.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас