Бродський попросив СБУ виділити йому охорону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський попросив СБУ виділити йому охорону

Казна та Політика
5420
Голова Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва Михайло Бродський просить Службу безпеки України виділити йому охорону у зв'язку із загрозою його життю.
"Я звернувся до (керівника СБУ) Валерія Хорошковського позавчора", - сказав Бродський.
Він бачить загрозу своєму життю у зв'язку з ініціативою передачі виготовлення бланків паспортів від консорціуму "ЄДАПС" Національному банку.
За словами Бродського, реакції СБУ на його прохання поки не було.
Коментуючи свою ініціативу щодо передачі виготовлення паспортів Національному банку, глава Держкомпідприємництва заявив: "Не лише паспорти, а всі захищені державні бланки повинні виготовлятися на монетному дворі. Потрібно забрати це в "ЄДАПС" і інших виробників і все направити на монетний двір", - вважає Бродський.
Він відзначив, що направив відповідну пропозицію до Адміністрації президента.
Нагадаємо, що в 2010 році виникали проблеми з видачею громадянам паспортів і закордонних паспортів.
Міністерство внутрішніх справ пояснювало брак бланків паспортів громадянина України в 3 кварталі відсутністю необхідного бюджетного фінансування і кредиторською заборгованістю перед поліграфічним комбінатом "Україна".
МВС також заявляло, що розглядає питання про альтернативні консорціуму "ЄДАПС" фірми, які б виготовляли закордонні паспорти.
На даний момент, згідно з реєстром ліцензіатів Міністерства фінансів, бланки паспорта громадянина України має право виробляти поліграфкомбінат "Україна" і державне підприємство "Київська офсетна фабрика", проте технічні можливості з виготовлення бланків паспортів на цій фабриці відсутні.
Консорціум "ЄДАПС" створений в 2004 році і займається розробкою і впровадженням ідентифікаційних і інших захищених документів.
До складу консорціуму входять 9 компаній.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас