Єврокомісія вирішила не карати Францію за депортацію циганів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія вирішила не карати Францію за депортацію циганів

Казна та Політика
322
Європейська комісія (ЄК) не стане робити які-небудь штрафні заходи у відношенні Франції у зв'язку з масовою депортацією циганів з цієї країни. Як заявила в Брюсселі комісар ЄС з питань юстиції і цивільних прав Вівіан Редінг, Франція виконала всі вимоги, які пред'явила їй ЄК.
Раніше офіційний Париж виступив з обіцянкою переглянути свою національну політику. Йдеться про внесенні до законодавства Франції низки поправок з прийнятої в 2004р. Євросоюзом директиви про право кожного громадянина ЄС на вільне пересування в його межах.
До того, як прозвучала заява французького МЗС, єврокомісар з цивільних прав піддала владу країни різкій критиці у зв'язку з масовою висилкою циганів до Болгарії і Румунії. На думку Редінг, дії Франції були порівнянні з депортацією населення за часів націонал-соціалізму в Третьому рейху.
Також 29 вересня ц.р. Редінг заявила, що ЄК прийняла рішення подати до суду на Францію за порушення прав циганів. "Франція не дотримується європейського законодавства про свободу пересування, тому ми порушуємо проти неї справу про порушення прав людини", - заявила вона.
Нагадаємо, 19 серпня ц.р. влади Франції почали масову депортацію циган з країни. В кінці липня ц.р. на нараді президента країни Ніколя Саркозі з деякими міністрами було прийнято рішення до жовтня знести понад 200 нелегальних циганських таборів, в деяких циганські табори для проведення спеціальних перевірок направити співробітників податкової інспекції. Згідно з існуючими оцінкам, на території Євросоюзу можуть проживати від 10 млн до 12 млн циганів, приблизно 15 тис. з них живуть у Франції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас