Білий дім пригрозив штрафами банкам, які порушують законодавство при відчуженні житла у американців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білий дім пригрозив штрафами банкам, які порушують законодавство при відчуженні житла у американців

Казна та Політика
280
Білий дім пригрозив банкам штрафами в разі порушень законодавства при відчуженні житла у американських громадян, передає ІТАР-ТАРС. "Безумовно, є певні вимоги, що накладаються законодавством, які повинні виконуватися, - заявив журналістам прес-секретар Білого дому Роберт Гіббс. - Якщо вони (банки) не виконують ці вимоги, то з нашого боку ним, поза сумнівом, можуть бути виставлені штрафи, а з боку домовласників зроблені кроки юридичного характеру".
Гіббс повідомив, що відбудеться міжвідомча нарада за участю глави Мінфіну Тімоті Гейтнера, міністра житлового будівництва і міського розвитку Шона Донована, а також представників Міністерства юстиції, на якому буде розглянута тривожна ситуація з відчуженням житла. За його словами, президент Барак Обама значну частину свого часу присвячує вирішенню даної проблеми.
На початку місяця американські банки добровільно ввели заборону на конфіскацію будинків після виявлення порушень в оформленні документів на вилучення майна боржників. Цей крок вітала адміністрація Обами, представники якої в різкій формі висловилися з приводу помилок, допущених американськими кредитними установами.
Проте низка американських кредитних установ вже оголосили про намір зняти мораторій на відчуження закладеної нерухомості боржників. Так, найбільший банк США Bank of America готується відновити конфіскацію будинків вже наступного тижня. Його представники заявили, що володіють "всією необхідною юридичною базою". В результаті, за оцінками експертів, у володіння банку перейдуть понад 100 тис. будинків у 23 штатах.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас