Україна, Білорусь і Литва мають намір створити електронну систему обміну інформацією між митницями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна, Білорусь і Литва мають намір створити електронну систему обміну інформацією між митницями

Казна та Політика
137
Україна, Білорусь і Литва мають намір створити електронну систему обміну інформацією між митними службами.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.
8 вересня в Мінську (Білорусь) відбулася чергова тристороння зустріч глав МЗС України, Білорусі і Литви, учасники якої затвердили перелік пріоритетних проектів у рамках ініціативи Європейського Союзу "Східне партнерство".
Ці проекти планується представити на розгляд Євросоюзу.
Серед проектів - створення і впровадження електронної системи обміну інформацією між митницями в рамках ініціативи "Інтегроване управління кордонами", диверсифікація енергетичного балансу, впровадження "зеленої енергетики" і проекти з забезпечення ядерної безпеки і функціонування ринку електроенергії в рамках програми "Енергетична безпека".
Згідно з повідомленням прес-служби МЗС Білорусі, затверджені проекти будуть представлені європейській стороні 2 листопада на зустрічі учасників "Східного партнерства".
"Якщо вони будуть затверджені там, то на Раді міністрів закордонних справ "Східного партнерства", яка заздалегідь планується на грудень, вони отримають, умовно кажучи, "благословення" всіх і рухатимуться відповідно до встановлених процедур, переходячи поступово в площину практичної реалізації", - сказав глава МЗС Білорусі Сергій Мартинов.
При цьому він висловив надію, що ЄС підтримає розроблені проекти, що стосуються як інфраструктурних, прикордронних і митних, так і гуманітарних питань.
Як повідомляло агентство, Україна і Литва мають намір співробітничати в спрощенні митних процедур в рамках ініціативи "Східного партнерства".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас