Влада Франції почала масову депортацію циганів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Франції почала масову депортацію циганів

Казна та Політика
1719
До кінця серпня з Франції буде депортовано близько 700 циганів. Поліція знищила 50 незаконних поселень, жителі яких були поміщені в притулки. В цілому планується ліквідувати близько 300 циганських таборів.
Сьогодні 79 циганів, які добровільно погодилися на депортацію з Франції, отримають по 300 євро з бюджету і будуть відправлені до Румунії. Про це повідомляє ВВС.
Згідно з заявою французької влади, циганські табори є "джерелом торгівлі людьми, страхітливих умов життя, експлуатації дітей з метою жебрацтва, проституції і злочинності". Представники МЗС країни у відповідь на звинувачення Єврокомісії стверджують, що депортація циганів не порушує норм свободи пересування.
Нагадаємо, в кінці липня ц.р. на нараді президента країни Ніколя Саркозі з міністрами було прийняте рішення до жовтня ліквідувати більш ніж 200 нелегальних циганських таборів, в деякі табори направити співробітників податкової інспекції для проведення спеціальних перевірок.
Раніше за дорученням президента Франції Ніколя Саркозі в країні був розроблений законопроект про заборону носіння паранджі. Документ був схвалений нижньою палатою французького парламенту. Штраф за носіння цього предмету одягу в громадському місці складе 150 євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас