Пенсійний вік у Франції збільшено до 62 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний вік у Франції збільшено до 62 років

Казна та Політика
443
Уряд Франції з 2018 року планує збільшити пенсійний вік з 60 до 62 років. З такою заявою виступив міністр праці країни Ерік Верт.
За словами політика, цей захід спрямовано на порятунок пенсійної системи країни, яка на даний момент обходиться державі дуже дорого.
Крім того, зазначив Верт, підвищення пенсійного віку стане ще одним кроком до скорочення бюджетного дефіциту країни, аби не допустити посилення боргової кризи, що вибухнула в регіоні, передає РБК-Россия із посиланням на Associated Press.
Водночас президент Франції Ніколя Саркозі раніше не раз зазначав, що проект пенсійної реформи був задуманий задовго до початку боргової кризи, оскільки утримувати даний показник на нинішньому рівні далі неможливо через зростання тривалості життя.
Нова реформа вже викликала обурення з боку соціалістів, що знаходяться в опозиції до уряду, а також профспілок.
Крім збільшення пенсійного віку, уряд Франції в 2012 році має намір підвищити вимоги до трудового стажу для отримання повного об'єму пенсійних виплат з 40 років до 41 року. Всі деталі пенсійної реформи будуть погоджені кабінетом міністрів в липні і передані на розгляд до парламенту у вересні.
На даний момент вік виходу на пенсію у Франції - один з найнижчих в Європі і становить 60 років, тоді як більшість європейців йдуть на пенсію у 65 років.
В минулому році дефіцит бюджету Франції склав 7,5% від ВВП, і до 2013 року ця цифра не повинна перевищувати встановлений для країн Євросоюзу ліміт у 3% ВВП.
Як повідомлялося раніше, від 20 до 70 тисяч осыб вийшли на вулиці Парижа. Вони виступають проти збільшення пенсійного віку в рамках пенсійної реформи уряду
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас