У Ющенка вирішили не давати грошей на грип — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Ющенка вирішили не давати грошей на грип

Казна та Політика
564
Перший заступник голови Секретаріату президента України - представник президента в Кабінеті міністрів Олександр Шлапак рекомендує Віктору Ющенку ветувати ухвалений парламентом закон про виділення більше 608 мільйонів гривень на боротьбу з епідемією грипу в Україні.
"Я рекомендував накласти вето на цей закон, оскільки нічого не змінилось... в порівнянні з попереднім... - просто сума в 1 мільярд була знижена до 600 мільйонів гривень", - сказав він на прес-конференції в понеділок в Києві.
Нагадаємо, 15 грудня Верховна Рада виділила більше 608 мільйонів гривень на боротьбу з епідемією грипу в Україні. За закон про внесення змін до закону про державний бюджет на 2009 рік проголосували 246 депутатів із 432 реєстрованих у залі. Не голосували за цей закон депутати фракції Партії регіонів.
Раніше в законопроекті передбачалося 200 мільйонів гривень на ці заходи, проте фракція БЮТ запропонувала збільшити суму до 608 мільйонів гривень, пославшись на те, що Національний банк України задекларував цю суму як свої доходи і дав згоду направити її на заходи щодо боротьби з грипом. Під час обговорення цього законопроекту відповідна пропозиція про збільшення суми була підтримана.
3 листопада Верховна Рада виділила 1 мільярд гривень на боротьбу з епідемією грипу. Проте президент скористався правому вето і повернув цей документ до Верховної Ради зі своїми пропозиціями. Депутати намагалися подолати вето президента на цей закон на позачерговому засіданні парламенту. Проте рішення не удалося прийняти, і закон був направлений на доопрацювання.
3 грудня народні депутати знов не змогли здолати вето президента на закон про виділення 1 мільярда гривень. Таким чином, Верховна Рада відмінила цей закон.
До цього президент України Віктор Ющенко заявив, що цей закон призведе до емісії і девальвації національної валюти. Він запропонував для забезпечення фінансування витрат на запобігання поширенню і лікуванню грипу А/h1n1 в обсязі 1 мільярда гривень збільшити на відповідну суму обсяг внутрішніх державних позик із загального фонду державного бюджету з відповідним коректуванням граничного розміру дефіциту держбюджету і граничного розміру державного боргу України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас