Рецесія позбавила сну керівників компаній по всьому світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рецесія позбавила сну керівників компаній по всьому світу

Казна та Політика
780
Рецесія буквально позбавила світ сну. Середній менеджер спить на 19% менше, ніж необхідні 8 годин на добу, пише газета Financial Times з посиланням на проведене в 5 країнах опитування.
Близько 40% опитаних звинувачують у своєму безсонні стан світової економіки.
Найбільше робочий стрес позначається на американцях - близько 30% учасників опитування зі США приводять як причини недосипання саме службові проблеми.
На наступному місці йде Німеччина - 27%. У Великобританії робота позбавляє сну 24% менеджерів, у Японії - 20%.
У Нідерландах менеджери виявилися найбільш стресостійкими з опитаних - лише 12% відзначили проблеми зі сном, при цьому голландці сплять у середньому на 24 хвилини довше, 6 годин 38 хвилин на добу.
Нестача сну негативно позначається на працездатності 61% респондентів, які в середньому недосипають по 6,2 доби на рік. Дефіцит сну небезпечний не тільки для людей, що страждають від безсоння - він може завдати істотної шкоди економіці в цілому, вважають аналітики. Так, економіка Великобританії недоодержує на цьому до 3,63 млрд фунтів стерлінгів ($5,5 млрд) на рік.
"Люди, які недосипають, можуть почати повніти, вони більш піддані діабету, страждають від високого тиску і навіть серцевих нападів. Якщо не поставитися до сну більш серйозно, ваше здоров'я може постраждати", - відзначив головний директор з питань медицини Philips Home Healthcare Solutions Девід Уайт.
За його словами, поліпшення світової економічної ситуації може допомогти людям спати міцніше, але небезпечна тенденція проводити усе менше часу в сні збережеться.
Тривалість сну "постійно зменшується, незалежно від стану економіки, на мій погляд, це пов'язано із проблемами трудової етики, впливом Інтернету, телебачення і соціальним тиском", заявив експерт.
Опитування, участь у якому взяли більше 2,5 тис. менеджерів, було проведено дослідницькою фірмою TNS на замовлення нідерландської компанії Philips.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас