США не можуть продовжувати позичати кошти у Китаю, вважає Обама — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США не можуть продовжувати позичати кошти у Китаю, вважає Обама

1840
Китай та інші країни світу можуть перестати викуповувати боргові зобов'язання США, і Сполученим Штатам необхідно стримувати зростання бюджетного дефіциту, щоб уникнути довгострокового збитку для економіки країни, заявив президент США Барак Обама, слова якого наводить китайська газета China Daily.
"Довгостроковий дефіцит і борг, який ми нагромадили, є неприйнятними. Ми не можемо просто продовжувати робити позики в Китаї або позичати в інших країн", - заявив Б.Обама на прес-конференції в Ріо Ранчо (штат Нью-Мексико) у четвер.
"За нашими борговими зобов'язаннями ми повинні платити відсотки, а це означає, що, постійно збільшуючи запозичення, ми обтяжуємо майбутнє наших дітей усе більшим і більшим боргом", - відзначив він.
За даними міністерства фінансів США, Китай у цей час є найбільшим у світі власником боргових зобов'язань США. Станом на кінець лютого 2009 року КНР володіла казначейськими облігаціями США на суму $744,2 млрд.
Разом з тим президент США відзначив, що ситуація із заборгованістю буде створювати усе більші економічні проблеми, якщо закордонні країни, зокрема, Китай, втратять інтерес до казначейських паперів Сполучених Штатів.
"Цілком імовірно, що в якийсь момент вони просто втомляться купувати наші борги", - сказав Б.Обама.
"А коли це відбудеться, ми будемо змушені підняти процентну ставку, щоб зберегти здатність залучати позики, що означає підвищення процентних ставок для всіх", - додав він.
Раніше на цьому тижні Білий дім повідомив, що бюджетний дефіцит США в 2009 фінансовому році, що завершується 30 вересня, може скласти $1,84 трлн.
Тим часом Б.Обама пообіцяв протягом чотирьох років удвічі скоротити бюджетний дефіцит країни, незважаючи на витрати, пов'язані із впровадженням антикризових заходів щодо стимуляції економіки, які в короткостроковій перспективі його тільки збільшать, відзначає China Daily.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас