ЄС вводить заборону на ввезення молочних і м'ясних продуктів у ручній поклажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вводить заборону на ввезення молочних і м'ясних продуктів у ручній поклажі

Аграрний ринок
395
З 1 травня на території Європейського Союзу вводяться нові правила ввезення пасажирами продуктів тваринного походження в ЄС, якими буде заборонено ввезення молочних і м'ясних продуктів у ручній поклажі.
Як говориться в комюніке Євросоюзу, починаючи із цієї дати шоколад, бутерброди та інші продукти, що містять молоко або м'ясо, треба буде з'їдати перед перетинанням кордону. Заборона стосується як увезеного багажу, так і поштового пересилання.
"Продукти молочного і м'ясного походження становлять загрозу для здоров'я вирощуваних на території ЄС тварин. Вони можуть викликати захворювання, такі як пташиний грип або інші, небезпечні для здоров'я людей", - цитує документ "Белта".
Виняток нові правила роблять тільки для обсягів зазначених продуктів масою до 10 кілограм з Хорватії, Фарерських островів, Гренландії та Ісландії. Крім того, правила не діють відносно дитячого харчування і їжі, потрібної людині в медичних цілях, якщо вантаж не важить більше 2 кілограм і правильно запакований. Пасажирам також буде дозволено провозити до 20 кілограм риби і морепродуктів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас