Київрада скасувала розпорядження КМДА про підвищення тарифів на ЖКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада скасувала розпорядження КМДА про підвищення тарифів на ЖКП

Казна та Політика
1258
Київська міська рада скасувала три розпорядження Київської міської державної адміністрації про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, передає кореспондент РБК-Україна.
За це рішення проголосували 62 депутати. Також були скасовані рішення Київради про створення Паталогоанатомічного бюро, про внесення змін до правил та умов проведення конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, про розміщення малих архітектурних форм, про заходи щодо впорядкування об'єктів торгівлі (МАФ). Також внесені зміни в рішення Київради про правила забудови в Києві.
За словами депутата від Блоку Катеринчука Олексія Рєзнікова, бюджетна комісія Київради та КМДА повинні допрацювати бюджет Києва з врахуванням ухвалених сьогодні рішень. Рєзников сподівається, що мер Києва Леонід Черновецький підпише ці рішення. Після цього Рєзніков закрив пленарне засідання Київради. Він відзначив, що наступне засідання відбудеться 26 лютого.
Раніше сьогодні Київрада відсторонила секретаря Олеся Довгого від ведення одного засідання. Головою для проведення засідання був вибраний Рєзніков. Також на погоджувальній раді була вибрана тимчасова президія у складі Віталія Кличко, Валерія Карпунцова ( Блок Кличка), Валерія Моршинського (Блок Литвина), Олексія Рєзнікова (Блок Катеринчука), Тетяни Меліхової і Юрія Дмитрука (БЮТ).
Сам Довгий відреагував на дану ініціативу вкрай нервово, розірвавши листок з підписами депутатів за його відсторонення. "Все, що відбувається зараз в залі, - є предметом прокурорського реагування. Якщо тут є 61 підпис, то я зараз же напишу заяву", - заявив він.
Після цього Довгий покинув засідання, і в сесійному залі вимкнули світло. Надалі до закінчення роботи депутати працювали в повній темряві.
Як повідомлялося, сьогодні під стінами пройшла акція протесту, в результаті якої рух по головній вулиці міста був заблокований. Протестуючі вимагали мера і Київради не допустити підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, припинити відключення від теплопостачання бюджетних установ та житлових будинків, зберегти муніципальні надбавки лікарям і вчителям на рівні 2008 р., скасувати нове положення про надання дозвільній документації на встановлення малих архітектурних форм, а також "припинити свавільне впровадження поборів і покласти край психологічному та фінансовому тиску на працівників бюджетної сфери та підприємців".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас