Забудовники: Фізосіб потрібно звільнити від сплати ПДВ при покупці житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Забудовники: Фізосіб потрібно звільнити від сплати ПДВ при покупці житла

Нерухомість
595
Українська будівельна асоціація закликає Президента Віктора Ющенка й прем'єр-міністра Юлію Тимошенко тимчасово звільнити фізичних осіб від сплати ПДВ при купівлі житла в забудовника.
Про це журналістам повідомив голова ради директорів Української будівельної асоціації Лев Парцхаладзе.
"Ми пропонуємо зробити це для того, щоб житло стало більш доступним",- сказав Парцхаладзе.
Із цією метою УБА пропонує внести зміни до підпункту 5.1.20 пункту 5.1 статті 20 Закону України "Про податок на додану вартість".
Також для подолання негативних тенденцій на будівельному ринку УБА закликає Ющенка й Тимошенко спростити фінансово-кредитні механізми фінансування будівельних робіт, шляхом виключення зі статті 4 Закону України "Про інвестиційну діяльність" частину 3, у якій сказано, що "об'єктами інвестиційної діяльності не можуть бути об'єкти житлового будівництва, фінансування яких здійснюється з використанням недержавних коштів, залучених від фізичних й юридичних осіб, у тому числі в управління".
Крім того, УБА пропонує спростити одержання дозволів на будівництво, урегулювавши питання із громадським обговоренням і продажу земельних ділянок на аукціонах за принципом "єдиного вікна" разом з пакетом документів, які містять умови й обмеження забудови території.
Свою думку про негативну динаміку в будівництві житла й пропозиції щодо її подолання УБА виклала у відкритому листі до Ющенка й Тимошенка від 25 вересня, але відповіді поки не одержала.
На думку УБА, якщо не вдасться перебороти негативні тенденції на будівельному ринку, під загрозою зриву виявляться державні програми будівництва доступного житла, мостів і доріг.
Також незадовільною буде ситуація з будівництвом готелів, об'єктів туристичної й розважальної інфраструктури, що в підсумку призведе до гальмування розвитку країни.
Крім того, на думку УБА, це ставить під загрозу підготовку й проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.
Як повідомляло агентство, раніше УБА виступала за саморегулювання ринку будівництва, ініціювала введення ліцензування девелоперов.
У лютому всеукраїнська асоціація "Союз виробників будівельних матеріалів і виробів" і УБА підписали меморандум про співробітництво.
У лютому Ющенко створив робочу групу з питань будівництва доступного житла.
У березні Кабінет Міністрів створив комісію з розгляду пропозицій будівництва доступного житла.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас