Історичні будинки на Сицилії продаються за 1 євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Історичні будинки на Сицилії продаються за 1 євро

Нерухомість
419
Не бажаєте придбати будинок в Італії за один євро? - запитує своїх читачів британська газета The Guardian. Будинок, варто відзначити, буде перебувати в обтяжливому стані під загрозою руйнування. На реконструкцію знадобиться близько 100 тисяч євро, за приблизними підрахунками.
Ця "пропозиція, від якої ви не зможете відмовитися" виходить із містечка Салемі, на південь від Палермо, столиці Сицилії. Ексцентричний мер цього містечка Вітторіо Сгарбі, колишній арт-критик, що вдарився в політику, вважає, що розпродаж нерухомості за карколомною ціною допоможе зберегти вишуканий старий квартал міста.
Після землетрусу 1968 року древній центр Салемі, деякі будинки якого були побудовані ще 1000 років тому, став практично ненаселеним.
"3700 будинків тут належать муніципалітету, майже всі - в історичному центрі, що перебуває під загрозою руйнування", - розповів Сгарбі. У першу чергу він запропонував ці практично безкоштовні будинки жителям самого Салемі, потім переключився на знаменитостей: одним з перших пропозицію одержав бос міланського футбольного клубу Інтер Массімо Моратті.
"Ми розраховуємо на витончених людей, у яких досить фінансових ресурсів, щоб пуститися в цю пригоду, - розповідає Сгарбі. - В обмін на символічну плату один євро, ми запропонуємо їм ці будинки, які буде необхідно відновити протягом двох років, зберігши оригінальний зовнішній вигляд".
За матеріалами:
Newsland
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас