Societe Generale судиться з турецькою компанією через зникнення 15 тонн золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Societe Generale судиться з турецькою компанією через зникнення 15 тонн золота

Банківські метали
426
Французький банк Societe Generale, що одержав скандальну славу у зв'язку з тим, що один зі співробітників завдав йому збитків на 4,9 мільярдів євро, подав у суд на турецьку ювелірну компанію Goldas у зв'язку із пропажею 15 тонн золота, повідомляє РІА Новости з посиланням на турецькі ЗМІ.
За твердженням газети "Сабах", французький банк передав турецькій фірмі партію золота в злитках на суму 500 мільйонів доларів для його реалізації на Стамбульській золотій біржі. Однак воно, як пише видання, "випарувалося".
У зв'язку зі зникненням золота Societe Generale подав позов проти Goldas у стамбульському суді, звинувативши її шахрайстві. "Протягом строку, визначеного угодою про консигнації, нам не були зроблені передбачені нею виплати. Крім того, незважаючи на наші наполегливі прохання, не виявлені сліди 15 тонн золота", - наводить уривок з позову представників французького банку газета "Хюррієт". Турецька компанія, що п'ять років співробітничає з Societe Generale, рішуче відкинула звинувачення на свою адресу, назвавши їх "наклепом".
"Ми просто шоковані обвинуваченнями. Хто може викрасти 15 тонн золота? Ми подамо зустрічний позов", - говориться в заяві Goldas, розповсюдженій в п'ятницю в місцевих ЗМІ. "У цей час у відносинах між нашою компанією і "Societe Generale має місце чисто комерційна суперечка", - відзначається в прес-релізі Goldas. У той же час у ньому не уточнюється, у чому ця суперечка полягає. Турецька преса звертає увагу на той факт, що після появи на одному з інтернет-сайтів повідомлення про зникнення золота акції Goldas на Стамбульській фондовій біржі в четвер опустилися на 7,9%.
Goldas є однією із провідних ювелірних фірм Туреччини, що здійснює близько 60% імпорту золота в цю країну. Вона - учасниця провідних міжнародних бірж, що торгують дорогоцінними металами, зокрема в Лондоні і Токіо, відзначає "Хюррієт".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас