У Києві виросла нова "піраміда" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві виросла нова "піраміда"

Нерухомість
828
З кінця 2005 року внаслідок шахрайських дій колишнього головного бухгалтера двох компаній були розкрадені активи на суму 15 млн. гривень.
Загальна попередня сума збитку оцінюється в 25-30 млн. гривень.
Група інвесторів компаній-забудовників ТОВ "Марс" і ТОВ "НСЛ" заявляють про появу нової будівельної "піраміди" у столиці, у результаті якої постраждали понад 180 чоловік, що вклали гроші в будівництво житла на вул. Мілютенка, 29А і вул. Березняківській, 4А.
Відповідно до повідомлення комітету із захисту прав інвесторів, на початок року будівництво на цих двох майданчиках так і не було почато. З кінця 2005 року внаслідок шахрайських дій колишнього головного бухгалтера двох компаній були розкрадені активи на суму 15 млн. гривень. Загальна попередня сума збитку оцінюється в 25-30 млн. гривень.
Комітет із захисту прав інвесторів акцентує увагу на тому, що понад 95% коштів, отриманих від інвесторів, були виведені генеральним директором компаній і головним бухгалтером обох товариств через підконтрольні компанії та фірми.
Зокрема, як відзначають інвестори, на половину отриманих від інвесторів коштів закуповувалися будівельні матеріали, потім вони вивозилися на інші будівельні майданчики і перепродувалися третім особам, віддавалися в заставу під кредит у комерційних банках.
"Решта грошей направлялася на рахунки фіктивних фірм і компаній-"одноденок" і відразу переводилися в готівку, а самі фірми миттєво ставали банкрутами", - говориться в повідомленні.
11 березня від заступника прокурора Деснянського району Києва інвесторам стало відомо про те, що їм відмовили в порушенні кримінальної справи за фактами шахрайства з коштами вкладників ТОВ "Марс" і ТОВ "НСЛ". Інвестори вважають, що відмова в порушенні кримінальної справи незаконна, що стало підставою для звернення до Прокуратури Києва і Генеральної прокуратури зі скаргою та клопотаннями - скасувати дану постанову.
На даний момент зв'язатися із представниками компаній-забудовників не вдалося.
Нагадаємо, у Верховній Раді був зареєстрований законопроект "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України" (щодо вдосконалювання механізмів фінансування будівництва). Даний законопроект передбачає більш сувору відповідальність суб'єктів фінансово-кредитних механізмів перед інвесторами та посилення нагляду і контролю з боку органів, що регулюють діяльність цих суб'єктів
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас