Комісію з перевірки діяльності "Нафтогазу України" очолив Турчинов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісію з перевірки діяльності "Нафтогазу України" очолив Турчинов

Енергетика
145
Главою міжвідомчої комісії з перевірки фінансово-господарської діяльності Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України", створеної урядом, призначений перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов.
Склад комісії затверджений розпорядженням Кабінету міністрів України № 49-р від 9 січня 2007 року, що передбачає створення комісії.
Членами комісії призначені глави Головного контрольно-ревізійного управління Микола Сивульський, Державної податкової адміністрації Сергій Буряк, Державної митної служби Валерій Хорошковський, Національної комісії регулювання електроенергетики Валерій Кальченко та міністр економіки Богдан Данилишин.
Уряд включив до складу комісії першого заступника міністра внутрішніх справ Михайла Клюєва, першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука, заступника міністра фінансів Володимира Матвійчука, заступника міністра з питань житлово-комунального господарства Анатолія Козленка, заступника міністра Кабінету міністрів Володимира Павленка, заступника глави Фонду держмайна Дмитра Парфененка.
Членами комісії також призначені заступник глави-начальник слідчого управління Служби безпеки України Микола Герасименко, заступник генерального прокурора Василь Присяжнюк, прокурор Рівненської області Олексій Баганець і два народних депутати Олександр Гудима та Андрій Кожем’якін.
Глава комісії вповноважений вносити зміни в її склад, якщо буде потреба.
Міжвідомча комісія, відповідно до розпорядження уряду, повинна до 10 лютого 2008 року провести перевірку діяльності "Нафтогазу України" в 2006-2007 роках і за її результатами надати висновки і пропозиції, спрямовані на стабілізацію фінансового стану державного холдингу.
Комісії також доручено звернутися в Тендерну палату України із проханням надати інформацію про тендерні закупівлі, проведені НАКом за останні два роки.
Уряд доручив Міністерству палива та енергетики і "Нафтогазу України" сприяти міжвідомчій комісії.
НАК об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас