Кабмін затвердив порядок виплати компенсацій колишнім вкладникам Ощадбанку СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив порядок виплати компенсацій колишнім вкладникам Ощадбанку СРСР

Казна та Політика
1134
Кабінет Міністрів затвердив порядок виплати компенсацій колишнім вкладникам Ощадбанку СРСР.
Про це журналістам повідомив міністр фінансів Віктор Пинзеник, посилаючись на рішення уряду, прийняте на засіданні в середу.
Зі слів Пинзеника, порядок передбачає механізм виплати компенсації вкладникам на суму 5,76 млрд. гривень й 240 млн. гривень - виплати компенсації спадкоємцям померлих вкладників (230 млн. гривень - через установи Ощадбанку, 10 млн. гривень - шляхом компенсації страхових вкладів).
За даними Міністерства фінансів, сума 5,76 млрд. гривень буде спрямована на виплати компенсацій вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР, а також на виплати компенсацій за облігаціями державної цільової безпроцентної позики 1990 року, сертифікатами Ощадбанку СРСР, державними казначейськими зобов'язаннями СРСР, придбаними на території Української РСР в обсязі до 1 тис. гривень на 1 вкладника.
Сума 230 млн. гривень буде спрямована на виплати компенсацій спадкоємцям вкладників, які померли в 2005-2008 роках з розрахунку до 500 гривень на одного вкладника.
Сума 10 млн. гривень буде спрямована на виплати компенсацій спадкоємцям осіб, які мали страхові вклади й померли в 2005-2008 роках з розрахунку до 500 гривень на одного вкладника.
Порядок передбачає можливість виплати компенсацій у наявній і безготівковій формі в національній або іноземній валюті з можливістю зарахування коштів за бажанням вкладників на депозитні рахунки.
За даними міністра фінансів, Ощадбанк за такими депозитними вкладами установив такі ставки: 9,5% річних - за вкладами у валюті й 13,5% - за вкладами у гривнях.
Кабмін поки не затвердив механізм компенсації внесків шляхом зарахування боргів за житлово-комунальні послуги або оплати за які-небудь послуги.
Відповідний механізм буде затверджений окремим документом.
Як повідомляло агентство, раніше Кабмін заявив про намір в 2008 році виділити 20 млрд. гривень на компенсацію колишнім вкладникам Ощадбанку СРСР.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас