НАЗК вже внесло 25 світових компаній до переліку міжнародних спонсорів війни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАЗК вже внесло 25 світових компаній до переліку міжнародних спонсорів війни

Фондовий ринок
469
НАЗК вже внесло 25 світових компаній до переліку міжнародних спонсорів війни
НАЗК вже внесло 25 світових компаній до переліку міжнародних спонсорів війни
Від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни 25 провідних компаній світу.
Про це відомство повідомляє у Телеграмі.
«НАЗК вже внесло 25 провідних компаній світу до переліку міжнародних спонсорів війни від початку широкомасштабного вторгнення держави-терориста рф в Україну. Від виробників жіночої косметики та харчових продуктів до банків та нафтоперевізників потрапили до переліку через те, що продовжують вести бізнес в росії, сплачувати там податки, фінансуючи вбивства українців», — ідеться в повідомленні.
У НАЗК пояснюють, що, окрім податків, які надходять до бюджету рф, за які потім у тому числі утримується російська армія, за російським законодавством такі корпорації змушені сприяти призову працівників до армії та бути залученими ресурсами до мобілізаційних заходів.
До того ж російськими підрозділами іноземних компаній керують російські менеджери, які здебільшого публічно підтримують війну проти України.
«Стратегія росії з перетворення міжнародного бізнесу на співучасників війни послідовна. Мобілізація, пільгові кредити військовим, далі додаткові „військові“ податки. Цей перелік буде зростати, ще більше втягуючи кожен бренд у війну та обмежуючи шляхи до виходу», — наголошують у відомстві.
Також нагадують, що деякі відомі корпорації й досі не можуть позбутися наслідків співпраці з гітлерівським режимом, навіть через десятки років.
«Мета НАЗК — зробити так, щоб таким компаніям було репутаційно невигідно співпрацювати із агресором, вони закрили свій бізнес в росії та усвідомили позицію усього цивілізованого та демократичного світу», — ідеться в повідомленні.
У НАЗК пояснюють, що всі внесені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії потрапляють до відомої бази даних World-Check, що здійснює облік осіб і організацій із підвищеним ризиком та використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками. Цією базою даних користуються міжнародні інвестори та інші компанії.
Тому, коли НАЗК вносить компанію до переліку, вона автоматично відображається в базі даних червоним кольором. Таким чином той, хто хоче співпрацювати з такою компанією, бачить, що це дуже ризиковано репутаційно та фінансово.
«Деякі відомі компанії після внесення до переліку спонсорів війни вже заявили, що це прямо вплинуло на їх економічні показники. Ми ж сподіваємось, що це вплине на їх позицію щодо роботи в рф», — зазначають у НАЗК.
Також у відомстві пропонують надсилати на пошту info@nazk.gov.ua матеріали, що є ґрунтовними доказами продажу російських підсанкційних товарів в Україні.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас