НАЗК виявило ознаки корупції у 8 керівників ТЦК з третини перевірених — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАЗК виявило ознаки корупції у 8 керівників ТЦК з третини перевірених

Казна та Політика
446
Із 541 перевіреної декларації серед керівників ТЦК антикорупційне агентство у 8 виявило ознаки корупції. Їхні справи передали правоохоронцям для розслідування.
Про це пише 24 Канал.
За словами голови комітету з питань антикорупційної політики у ВР Анастасії Радіної, наразі триває перевірка статків співробітників ТЦК та ВЛК. НАЗК наразі перевірило третину посадовців керівного складу ТЦК (541 із приблизно 1700 осіб, за даними Агентства).
Радіна говорить, що НАЗК сукупно виявило ознаки незаконного збагачення на 265 мільйонів гривень, необґрунтованих активів на 6 мільйонів гривень та неправдивих даних у декларації на 7 мільйонів гривень.
Нардепка зазначає, що триває моніторинг способу життя ще 28 і повна перевірка декларацій ще 5 посадовців керівного складу ТЦК. Щонайменше дві декларації співробітників ТЦК отримали вищий показник ризикованості, ніж десятки тисяч декларацій інших посадовців з різних органів.
Радіна говорить, що найбільша за обсягом активів справа на основі матеріалів НАЗК стосується начальника Одеського ОТЦК Борисова, якому торік повідомили про підозру у незаконному збагаченні на суму більше 188 млн гривень.
Ще один фігурант — заступник начальника одного з ТЦК, який зібрав на особисту банківську картку близько 400 тисяч гривень від різних військовослужбовців і, ймовірно, витратив їх на власні потреби.
«Решта висновків НАЗК стосується ознак корупційних правопорушень у представників ТЦК Одеси, Самбора, Полтави, Дніпра та Запоріжжя. Слідство відповідно до підслідності здійснюють спеціалізовані прокуратури у сфері оборони, ДБР, Нацполіція. Справи щодо конфіскації ймовірно необґрунтованих активів веде САП. Встановлювати істину у кожній справі буде суд», — зазначає голова комітету з питань антикорупційної політики.
Анастасія Радіна уточнила, що усі моніторинги способу життя здійснили силами лише 11 співробітників НАЗК. Перевірка статків ТЦК наразі триває і на контролі.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас