НАЗК внесло до переліку спонсорів війни грузинського виробника вин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАЗК внесло до переліку спонсорів війни грузинського виробника вин

Фондовий ринок
348
НАЗК внесло до переліку спонсорів війни грузинського виробника вин
НАЗК внесло до переліку спонсорів війни грузинського виробника вин
Національне агентство з питань запобігання корупції внесло провідну грузинську групу виноробних компаній Bolero до переліку міжнародних спонсорів війни.
Про це повідомляє пресслужба НАЗК.
До об'єднаної групи виноробних підприємств входять: Bolero & Company Ltd, GVMT Group LLC та Gruzvinprom LLC. Єдиним бенефіціаром компаній є Вахтанг Карічашвілі, який має російське громадянство і до того ж є бізнес-партнером двоюрідного брата Бідзіни Іванішвілі. Разом ці компанії, у період з січня 2022 року по жовтень 2023 року, експортували своїх товарів до росії на понад 68 млн дол. США. Спільно підприємства групи переробляють більше половини винограду, вирощуваного в Грузії.
У фінансовому звіті Bolero & Company Ltd йдеться про те, що значна частина доходу компанії формується за рахунок реалізації продукції на російському ринку. Також, попри повномасштабне вторгнення рф в Україну, керівництво компанії вважає, що війна не вплинула і не матиме суттєвого впливу на їх операційну діяльність найближчим часом.
Група компаній Bolero також активно співпрацює з компаніями, які пов’язані з підсанкційними росіянами.
Наприклад, серед компаній в рф, з якими співпрацює Bolero & Company Ltd, є ТОВ «Логистика Альтернатива», яка контролюється ПАТ «Магнит». Основним акціонером ПАТ «Магнит» (29,2% акцій) є Marathon Group Олександра Винокурова, який перебуває під санкціями ЄС, Великобританії, Канади, Швейцарії, Австралії, України, Нової Зеландії. Крім того, він є зятем міністра закордонних справ рф Сергія Лаврова. Винокуров був тим, хто за декілька днів до широкомасштабного вторгнення росії в Україну, разом з іншими 36 бізнесменами, зустрівся з президентом рф володимиром путіним та іншими членами російського уряду, щоб обговорити вплив міжнародних санкцій.
Компанія GVMT Group LLC є постачальником для ТОВ «Бристоль Ритейл Логистикс». Засновником останньої виступає ТОВ «Меркурий Ритейл Холдинг», яке пов’язують з підсанкційними росіянами Ігорем Кесаєвим та Сергієм Кацієвим.
Хоч Грузія у 2008 році сама стала жертвою російської агресії, деякі грузинські компанії, забуваючи історію, продовжують активно співпрацювати з рф. Після повномасштабного вторгнення держави-терориста рф в Україну у 2022 році, група грузинських виноробних компаній Bolero значно збільшила свій експорт в рф та почала співпрацювати з підсанкційними росіянами.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас