Найближчі заморозки не призведуть до відключень світла — Міненерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найближчі заморозки не призведуть до відключень світла — Міненерго

Енергетика
140
Найближчі заморозки не призведуть до відключень світла — Міненерго
Найближчі заморозки не призведуть до відключень світла — Міненерго
Енергосистема на сьогодні працює стабільно, а ті заморозки, які прогнозують, не будуть тривалими, тому застосування графіків відключень електроенергії не прогнозується.
Про це розповів заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону.
Відповідаючи на питання, чи повернуться графіки відключень через ймовірні заморозки в деяких регіонах на наступному тижні, Колісник відповів, що ні.
«Енергосистема на сьогодні працює стабільно, а ті заморозки, які прогнозують, не будуть тривалими. Хочеться зазначити, що опалювальний сезон починається за рішенням місцевих органів влади, коли температура нижча від +8 градусів понад три доби. На енергосистему впливають саме затяжні зниження температур, оскільки це призводить до системного збільшення споживання, що, власне, впливає на роботу енергосистеми», — сказав Колісник.
Він зазначив, що вже проведено необхідний комплекс заходів, зокрема із випередженням графіків вжито всіх технічних заходів з підготовки функціонування об’єктів атомної генерації.
«Вже 9 блоків є в енергосистемі, що додає нам потужності, додає можливості покривати збільшений попит на електричну енергію», — додав Колісник.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас