Нафтогаз закупив на біржі 400 мільйонів кубометрів українського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз закупив на біржі 400 мільйонів кубометрів українського газу

Енергетика
377
Нафтогаз закупив на біржі 400 мільйонів кубометрів українського газу
Нафтогаз закупив на біржі 400 мільйонів кубометрів українського газу
«Нафтогаз України» закупив 400 млн кубометрів природного газу в приватних українських видобувників на Українській енергетичній біржі (УЕБ).
Про це повідомив очільник НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов у Фейсбуці.
«Прозорий ринок газу всередині країни — це мотивація для приватних компаній збільшувати власний видобуток. Саме тому Група Нафтогаз майже щодня виходить на біржу, купуючи різні обсяги палива, від сотні тисяч „кубів“ до мільйонів. З 26 квітня ми вже закупили близько 400 млн кубометрів українського газу», — сказав Чернишов.
Він зазначив, що торги відбуваються на майданчику Української енергетичної біржі, і Нафтогаз готовий купувати газ із точками поставки як у підземних газових сховищах, так і на віртуальній торговій точці (ВТТ).
«Наша мета на опалювальний сезон 2023/24 — відмовитися від імпорту газу, і пройти зиму на власних енергоносіях. Для цього потрібно створити необхідні резерви палива. Більшу частину — до 13,5 млрд — має забезпечити „Укргазвидобування“. Решту очікуємо від приватників», — наголосив Чернишов.
Очільник «Нафтогазу» додав, що в умовах війни експорт газу власного видобутку з України заборонений. Це «непопулярне, але виправдане рішення».
«Спочатку ми маємо бути впевнені у тому, що накопичили достатньо газу для власних потреб. Але за дієвого ринку, приватним видобувникам не має бути важливим, є експорт чи ні. Вони можуть бути впевнені у тому, що продадуть свій ресурс всередині країни за конкурентними цінами», — резюмував Чернишов.
У квітні НАК «Нафтогаз України» заявила, що здійснюватиме закупівлі природного газу на УЕБ. У межах біржових торгів на закупівлю природного газу компанія готова купувати природний газ із точками поставки як у ПСГ, так і на ВТТ з постачанням впродовж поточного (BOM) та наступного (MAH) місяців.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас