Минулого року в Україні заклали 150 нових газових свердловин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Минулого року в Україні заклали 150 нових газових свердловин

Енергетика
214
Минулого року в Україні заклали 150 нових газових свердловин
Минулого року в Україні заклали 150 нових газових свердловин
У 2023 році в Україні заклали 150 нових газових свердловин, що майже у 2 рази більше, ніж у 2022-му.
Про це в коментарі Delo.ua повідомив виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України Артем Петренко.
«Якщо у 2023 році було закладено 150 нових свердловин, то у 2022 у два рази менше. Це свідчить про те, що галузь оговтується. Минулий рік я взагалі можу охарактеризувати як активний. Але важливо розуміти, шо результат від буріння ви отримаєте не відразу. Треба певний час, щоб свердловини запустилися в роботу та почали давати газ», — каже Петренко.
Він зауважує, що зі 150 закладених свердловин на дочірню компанію «Нафтогазу» «Укргазвидобування» припало 86 свердловин, решта — на приватні компанії та «Укрнафту», одним з акціонерів якої також є «Нафтогаз».
Петренко каже, що наразі компанії зосереджуються на реалізації нових проектів та інвестують в розвідувальні роботи, оскільки більшість родовищ в Україні виснажені. Однак ситуація ускладнюється ще й тим, що більшість газових родовищ знаходяться у Харківській та Полтавській областях, які близькі до лінії фронту. За понад два роки повномасштабної війни виробничі промисли на сході були неодноразово атаковані російськими військовими.
В опалювальний сезон 2022/2023 Україна вперше в історії пройшла зиму без імпорту газу. Цього вдалось досягти головним чином завдяки мораторію на експорт газу, а також суттєвому падінню промислового споживання.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас