«Ми отримали сигнал»: Гетманцев пояснив, чи отримає Україна активи рф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Ми отримали сигнал»: Гетманцев пояснив, чи отримає Україна активи рф

Казна та Політика
523
«Ми отримали сигнал»: Гетманцев пояснив, чи отримає Україна активи рф
«Ми отримали сигнал»: Гетманцев пояснив, чи отримає Україна активи рф
Україна розраховує отримати доступ до російських заморожених активів. І вже зараз отримує позитивні сигнали від Заходу про це.
Зокрема ідея, яка передбачає надання нашій державі кредиту на 50 мільярдів за рахунок отриманих прибутків від цих грошей, — найкраще рішення. Таку думку висловив голова профільного парламентського комітету з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев в інтервʼю «Телеграфу».
«Ми отримали позитивний сигнал від Заходу — можлива сек’юритизація (перетворення російських активів в певні фінансові інструменти. — Ред.) усього грошового прибутку від використання заблокованих російських активів протягом N років. Тобто переведення його в бонди, в цінні папери і надання за рахунок них, під заставу таких цінних паперів, Україні кредиту на 50 мільярдів», — пояснив Гетманцев.
Він також зауважив, що вважає це найкращим доступним рішенням, яке дасть Україні певний резерв на 2025 рік.
«Це те, що прозвучало на зустрічі міністрів фінансів Великої сімки. Це, як на мене, краще рішення по російських активах, ніж те, що було на столі до цього. І це нам, безперечно, допоможе і у 2025 році, і надалі. Тому ми розраховуємо на це як на резерв, який поможе закрити 15 млрд дол. непокритої потреби на 2025 рік», — сказав голова профільного комітету.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас