Мінекономіки порахували, скільки нових робітників потрібно для економічного відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки порахували, скільки нових робітників потрібно для економічного відновлення

Особисті фінанси
474
Мінекономіки порахували, скільки нових робітників потрібно для економічного відновлення
Мінекономіки порахували, скільки нових робітників потрібно для економічного відновлення
У Міністерстві економіки порахували, що для швидкого економічного відновлення України необхідно протягом наступних 10 років залучити на ринок праці додатково 4,5 млн робітників.
«Ще до початку повномасштабного вторгнення Україна стикалася з нестачею робочої сили. Але зараз, коли понад 6 млн українців були вимушені виїхати за кордон, економічна ситуація в країні стала ще більш критичною. За оцінкою Міністерства економіки, протягом наступних десяти років Україні доведеться додатково залучити 4,5 мільйона співробітників на ринок праці», — сказано в повідомленні.
Оскільки країна наближається до повоєнної епохи відбудови суспільства, потреби в робочій силі лише зростатимуть, щоб відповідати вимогам економічного відновлення.
«На часі закласти підвалини для оновленого ринку праці, який знайде найкраще застосування знанням, навичкам та здібностям, якими володіють люди, і запропонує їм нові економічні можливості, гідну працю та соціальний захист», — йдеться в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • за даними Українського інституту майбутнього, наразі в Україні економічно активними є близько 11,7 млн українців, з яких працюють орієнтовно до 9,3 млн. Ще майже 2,7 млн є безробітними;
  • також Український інститут майбутнього презентував прогноз економіки України на 2023−2024 роки. Економісти підготували два докладних сценарії - позитивний і негативний. Останній, на думку експертів, є базовим, тобто найбільш імовірним.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас