Литва спрямувала на військову допомогу Україні майже 1,5% свого ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва спрямувала на військову допомогу Україні майже 1,5% свого ВВП

Казна та Політика
64
Литва спрямувала на військову допомогу Україні майже 1,5% свого ВВП
Литва спрямувала на військову допомогу Україні майже 1,5% свого ВВП
Майже півтора відсотка національного ВВП Литва спрямувала на допомогу Україні, що є сумою, співмірною з оборонними бюджетами в деяких країнах світу.
Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з Прем'єр-міністеркою Литви Інгрідою Шимоніте за підсумками двосторонньої зустрічі.
«Майже півтора відсотка національного ВВП Литва спрямувала на допомогу Україні. Це насправді відсоток, співмірний з деякими оборонними бюджетами в деяких країнах світу. Це величезна сума», — зазначив очільник українського уряду.
Шмигаль відзначив, що Україна надзвичайно цінує всю ту допомогу, яку надає Литва, зокрема військово-технічну — боєприпаси, снаряди, набої, а також рішення Литви виділити 30 мільйонів євро в рамках реалізації чеської ініціативи, «яка критично важлива сьогодні для стабілізації ситуації на полі бою».
Водночас Шмигаль висловив слова вдячності Литві за лідерство в коаліції з гуманітарного і бойового розмінування, за приєднання до ІТ-коаліції, співпрацю на рівні оборонних індустрій, зокрема щодо збільшення виробництва дронів для потреб ЗСУ, за участь у відбудові України, зокрема Київської області та міста Миколаєва.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас