Лише третина кандидатів у водії успішно складають теоретичний іспит з першого разу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише третина кандидатів у водії успішно складають теоретичний іспит з першого разу

Особисті фінанси
300
Лише третина кандидатів у водії успішно складають теоретичний іспит з першого разу
Лише третина кандидатів у водії успішно складають теоретичний іспит з першого разу
З першого разу після самопідготовки успішно складають теоретичний іспит 34% кандидатів у водії.
Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.
«З початку цього року сервісні центри МВС провели понад 50 тисяч теоретичних іспитів за результатами самопідготовки по всій Україні. Із них понад 16 800 були успішними з першої спроби. Тобто 34% кандидатів у водії, які самостійно підготувалися, складають теоретичний іспит з першого разу», — сказано в повідомленні.
Нагадаємо, що кандидати у водії, починаючи з листопада 2023 року, мають можливість вивчати правила дорожнього руху без обов’язкового звернення до автошколи.
Щоб перевірити свої знання — у пригоді стане онлайн-тренажер. Він містить усі питання, які будуть на теоретичному іспиті у сервісному центрі МВС. Під час тесту допускається 2 помилки, якщо більше — іспит не складено.
Для складання теоретичного іспиту, необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС, який здійснює екзаменаційну діяльність. Послуги надаються за талонами попереднього запису. Здійснити запис можливо через функціонал Е-запис або термінал, який розташований у сервісному центрі МВС.
З собою потрібно взяти документи:
  • паспорт з відміткою про місце реєстрації або ID-картку;
  • ідентифікаційний номер;
  • медичну довідку, що підтверджує придатність до керування транспортним засобом обраної категорії.
Якщо теоретичний іспит не складено, наступна спроба можлива через 10 днів після невдалої. Цей час дається для додаткової підготовки. Вартість складання теоретичного іспиту — 250 грн.

Довідка Finance.ua:

  • сервісні центри МВС посилили заходи контролю над складанням іспитів. Екзаменаційні класи для перевірки теоретичних знань обладнані системами перехресної відеофіксації із записом звуку: 4 камери в різних кутах і без «сліпих» зон;
  • на кожному автоматизованому робочому місці в екзаменаційному класі встановлена підсистема Face ID. Перед початком іспиту кандидат у водії має пройти процедуру ідентифікації та сфотографуватися у сервісному центрі МВС;
  • автівки сервісних центрів МВС для складання практичних іспитів оснащені чотирма камерами спостереження з фіксацією звуку в салоні, трекером та фіксацією дорожньої обстановки попереду і позаду.
Відмітимо, що в Україні автовласники зобов’язані оформлювати спеціальну страховку — автоцивілку. Без наявності поліса ОСЦПВ водієві заборонено керувати транспортним засобом. На Finance.ua якраз можна швидко та зручно оформити поліс онлайн. Порівнюйте ціни і вигідно оформляйте поліс за посиланням:

Автоцивілка онлайн на Finance.ua 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас