Китай і США створили контактну групу для врегулювання «фінансових стресів» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай і США створили контактну групу для врегулювання «фінансових стресів»

Світ
459
Китай і США створили контактну групу для врегулювання «фінансових стресів»
Китай і США створили контактну групу для врегулювання «фінансових стресів»
Центральний банк Китаю та Міністерство фінансів США 15−16 серпня на зустрічі в Шанхаї призначили контактних осіб для вирішення будь-яких майбутніх «фінансових стресів».
Це є рідкісний приклад того, як дві найбільші економіки світу шукають точки дотику, пише Bloomberg.
Співпраця США та Китаю — критично важлива для стабільності глобальних фінансових ринків, стимулювання міжнародної торгівлі та інвестицій.
Сторони також «обмінялися списками контактів щодо фінансової стабільності» під час п’ятої зустрічі так званої Фінансової робочої групи, яка була створена після минулорічного візиту міністерки фінансів Джанет Єллен до Китаю.
«Народний банк Китаю та Мінфін США обмінялися нотами про зміцнення китайсько-американського співробітництва у сфері фінансової стабільності», — йдеться в повідомленні НБК за підсумками зустрічі.
Повідомляється, що країни також «обмінялися списками контактів щодо фінансової стабільності».
Ці домовленості «дозволять фінансовим блокам обох сторін підтримувати своєчасні та безперебійні канали зв’язку та зменшувати невизначеність у разі виникнення фінансових стресів і операційних ризиків фінансових установ».
Переговори у Шанхаї стали першою зустріччю високопоставлених економічних чиновників США та Китаю з того часу, як Пекін виклав свої довгострокові пріоритети минулого місяця на конклаві, який проводиться двічі на десятиліття.
Зустрічі в Шанхаї планувалося зосередити на таких темах, як макроекономічна та фінансова стабільність, управління Міжнародним валютним фондом і питання ринків капіталу, зазначив представник Мінфіну США перед зустріччю.
Наприкінці липня, після зустрічі міністра закордонних справ КНР Ван Ї та держсекретаря США Ентоні Блінкена, сторони зобовʼязалися підтримувати контакти на всіх рівнях і «продовжувати втілювати в життя важливий консенсус, досягнутий очільниками двох держав на зустрічі в Сан-Франциско в листопаді минулого року», заявляло МЗС Китаю.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас