Київ готує пересувні мобільні котельні: як вони даватимуть тепло взимку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ готує пересувні мобільні котельні: як вони даватимуть тепло взимку

Енергетика
524
Київ готує пересувні мобільні котельні: як вони даватимуть тепло взимку
Київ готує пересувні мобільні котельні: як вони даватимуть тепло взимку, kyivcity.gov.ua
Київ удвічі збільшив кількість пересувних мобільних котелень, які взимку у разі надзвичайних ситуацій забезпечуватимуть теплом медичні установи та інші об’єкти соціальної сфери.
Про це повідомили у КМДА.
У Києві пройшли чергові тренування рятувальних і комунальних служб, які відпрацьовували оперативне підключення пересувної мобільної котельні. Працівники КП «Київтеплоенерго» змоделювали її підключення до ліцеїв Святошинського району на випадок знеструмлення й відключення тепла.
Як повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, у 2024 році місто збільшило кількість таких котелень удвічі, зараз їх у розпорядженні тепловиків понад 50 одиниць.
У разі надзвичайних ситуацій котельні забезпечуватимуть теплом медичні установи та інші об’єкти соціальної сфери, а також заклади, на базі яких працюватимуть пункти обігріву.
Теплова потужність мобільної котельні, яку підключили до ліцею, становить 600 кВт. Вона виробляє теплоносій, температуру якого можна регулювати залежно від погодних умов. Котельня повністю автономна та оснащена генератором.
«Ми провели тренування з підключення котельні „з нуля“ та оперативно забезпечили будівлю теплом. Це злагоджена робота фахівців „Київтеплоенерго“, ДСНС і представників закладу освіти. Такі навчання ми проводимо щомісяця на різних об’єктах соціальної сфери. Наразі нам вдалось зменшити час на підключення тепла удвічі, і зараз час на повне розгортання становить 1,5−2 години», — повідомив головний інженер СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Юрій Паливода.
Мобільні котельні автономні, автоматизовані та енергоефективні. Їх розміщують у безпосередній близькості до будівлі, що мінімізує тепловтрати та підвищує надійність теплопостачання.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас