Іспанія планує повністю закрити програму «Золоті візи» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія планує повністю закрити програму «Золоті візи»

Особисті фінанси
410
Іспанія планує повністю закрити програму «Золоті візи»
Іспанія планує повністю закрити програму «Золоті візи»
Уряд Іспанії вніс поправку до програми «Резиденція за інвестиції», згідно з якою всі шляхи отримання посвідки на житло за цією програмою будуть закриті.
Про це повідомляє Schengen.News.
Згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, це рішення було прийнято після того, як дослідження показало, що майже всі золоті візи були надані через варіант інвестування в нерухомість.
Нові зміни скасують усі «золоті» візи, враховуючи також ті, що були отримані в обмін на інвестиції, зроблені в бізнес-проєкти.
Зазначається, що пропозиція зараз знаходиться на стадії внесення поправок до статті, яка триватиме до 4 вересня. Законодавчий процес має розпочатися не раніше 9 вересня.
Підтверджуючи, що Іспанія припинила можливість інвестування в нерухомість у своїй Програмі резидентства через інвестиції, президент уряду Педро Санчес сказав, що Мадрид вживе всіх необхідних заходів для забезпечення того, щоб житло було правом, а не «просто спекулятивним бізнесом».

Про програму

Запроваджена в 2013 році програма «Золота віза» в Іспанії дозволяє іноземним громадянам отримувати вид на проживання в обмін на фінансові інвестиції та виконання необхідних умов.
З моменту її запуску понад 15 000 заможних іноземних громадян отримали дозвіл на проживання в Іспанії за допомогою програми «Золота віза», більшість із яких придбали нерухомість вартістю щонайменше 500 000 євро.
Варіанти інвестицій у нерухомість були одним із найвідоміших шляхів отримання посвідки на постійне проживання у цій країні. Проте, намагаючись впоратися з житловою кризою, у квітні цього року уряд Іспанії оголосив, що придбання нерухомості вартістю 500 000 євро більше не буде слугувати варіантом отримання іспанського виду на проживання.

Довідка Finance.ua:

  • золоті візи зараз поступово скасовуються по всій Європі. У жовтні Португалія внесла зміни до своєї схеми, скасувавши інвестиції в нерухомість як основу для отримання золотих віз, сподіваючись зменшити спекуляції з нерухомістю. Нідерланди послідували цьому прикладу, припинивши свою систему «золотих віз» у січні 2024 року;
  • у 2022 році Єврокомісія закликала уряди ЄС припинити продаж громадянства інвесторам. Після початку війни в Україні виникли побоювання, що ці схеми можуть становити загрозу безпеці. Брюссель також закликав країни ще раз перевірити, чи мають люди, які потрапили під санкції через війну, золотий паспорт або візу, яку вони видали.
До речі, Finance.ua пропонує оформити туристичне страхування онлайн за вигідними цінами. Дія поліса поширюється на весь світ.

Оформити туристичне страхування на Finance.ua

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас