Хорватія допоможе вивозити українське зерно через свої порти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорватія допоможе вивозити українське зерно через свої порти

Аграрний ринок
534
Хорватія допоможе вивозити українське зерно через свої порти
Хорватія допоможе вивозити українське зерно через свої порти
Україна та Хорватія домовились про експорт українського зерна, ускладнений після виходу росії з Чорноморської зернової ініціативи.
Про це пише «Європейська правда» із посиланням на заяву голови МЗС України Дмитра Кулеби.
Такої домовленості вдалося досягнули під час візиту хорватського міністра закордонних справ Гордана Грлича-Радмана.
Очільники обох зовнішньополітичних відомств провели переговори щодо військової підтримки, допомоги в експорті зерна, а також реалізації української «формули миру».
«Ми домовилися про можливість використання хорватських портів на Дунаї та в Адріатичному морі задля транспортування українського зерна. Зараз ми будемо працювати над тим, щоб прокласти якомога ефективніші маршрути до цих портів та максимально скористатися цією можливістю», — оголосив Кулеба.
«Кожен внесок у розблокування експорту, кожні відкриті двері - це справжній, дієвий внесок у продовольчу безпеку світу. Дякую Хорватії за конструктивну допомогу», — додав український міністр.
Також голова МЗС України подякував уряду Хорватії та особисто премʼєр-міністру Андрею Пленковичу за підтримку України на шляху до ЄС і НАТО.
Нагадаємо, раніше питання транзиту українського зерна через порти обговорювали також Греція та Болгарія.
Як відомо, росія 17 липня заявила про зупинку дії «зернової угоди» і пригрозила «ризиками» сторонам, які зважаться на продовження ініціативи без участі рф. Крім того, москва почала масовані обстріли портової інфраструктури Одеси та дунайських портів.
У Білому домі раніше говорили, що зерно з України тепер, найімовірніше, вивозитимуть сухопутними шляхами, додавши, що «ми це вже робили, зокрема і до зернової угоди».

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас