Гетманцев розповів, чи вимагає МВФ знецінити гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев розповів, чи вимагає МВФ знецінити гривню

Валюта
164
Гетманцев розповів, чи вимагає МВФ знецінити гривню
Гетманцев розповів, чи вимагає МВФ знецінити гривню
Міжнародний валютний фонд не вимагає від України девальвувати гривню. Адже це стало б порушенням принципу політичної незалежності НБУ, який жорстко відстоюють у самому фонді. А також підвищило б ризики макрофінансової дестабілізації.
Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев («Слуга народу») в інтерв’ю Українським новинам. Він зазначив: подібна вимога є «апріорі неможливою».

Актуальна інформація про курси валют в Україні 💸

«У ході роботи своєї останньої місії МВФ обґрунтовував необхідність підвищення податків, щоб якраз уникнути девальвації і емісії. Я не знаю, звідки та хто взяв цю тезу і поширив її. Я такого точно від них не чув. Це не відповідає дійсності», — сказав Гетманцев.
При цьому він наголосив: Україна веде з МВФ «дуже конструктивний партнерський діалог», у рамках якого шукає відповіді «на дуже складні питання». Адже фонд, зазначив Гетманцев, не має досвіду роботи з країною, в якій уже третій рік триває повномасштабна війна.
«Лист про наміри і Меморандум про економічну і фінансову політику, який у нас називають Меморандум з МВФ, це ж не про диктат з боку Фонду, а про добровільні зобов’язання і готовність їх виконувати, які приймає на себе українська влада задля реалізації цілей програми. Ці зобов’язання можуть бути більш жорсткими (структурні маяки), можуть бути м’якими і розкиданими по тексту Меморандуму, можуть бути кількісними. Так, звісно, все це відбувається у тісній координації і консультаціях з МВФ», — розкрив він деталі співпраці України із МВФ.
Водночас, Україна, зазначив Гетманцев, попри війну, здійснює «серйозні реформи». Постійно, за його словами, успішно виконуючи «маяки».
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас