Google веде переговори про придбання стартапу з кібербезпеки за рекордну суму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google веде переговори про придбання стартапу з кібербезпеки за рекордну суму

Технології&Авто
309
Google веде переговори про придбання стартапу з кібербезпеки за рекордну суму
Google веде переговори про придбання стартапу з кібербезпеки за рекордну суму
Google розглядає можливість витратити $23 млрд на купівлю Wiz, стартапу з хмарної кібербезпеки, партнерами якого є Amazon та Oracle. Ця сума майже вдвічі перевищує суму, витрачену на Motorola Mobility у 2012 році, і стане найбільшою, яку Google коли-небудь платив за іншу компанію.
Нью-йоркська компанія Wiz пропонує «відокремлені інструменти безпеки й сканери» для корпоративного простору, передає The Verge.
Wiz стверджує, що захищає корпоративну хмарну інфраструктуру «шляхом створення нормалізаційного шару між хмарними середовищами», що дозволяє компаніям «швидко виявляти та усувати критичні ризики».
Стверджується, що придбання такої компанії здійснюється з прицілом на Microsoft, яка виглядає все більш вразливою і яка нещодавно пережила кілька гучних порушень безпеки.
У разі успіху, це може допомогти зміцнити репутацію Google як безпечної хмарної платформи. Схоже, саме ця ідея стояла за покупкою за пів мільярда доларів іншого стартапу у сфері хмарної безпеки у 2022 році та придбанням за $5,4 млрд компанії Mandiant, яка виявила злом SolarWinds пізніше того ж року.
Угода «виглядає ймовірною», але вона може зірватися і викликати перевірку з боку американських регуляторів.
Адміністрація Байдена очолювала значні антимонопольні дії, включаючи позов Міністерства юстиції щодо угоди Google з Apple про пошук, а також невдалу спробу Федеральної торгової комісії заблокувати купівлю Microsoft компанії Activision.
За матеріалами:
dev.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас