Деякі країни Шенгенської зони запровадили контроль на кордонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі країни Шенгенської зони запровадили контроль на кордонах

Світ
315
Деякі країни Шенгенської зони запровадили контроль на кордонах
Деякі країни Шенгенської зони запровадили контроль на кордонах
Європейський Союз стикається із зростанням легальних та нелегальних мігрантів. Це спонукає деякі країни-члени тимчасово відновити прикордонний контроль у межах Шенгенської зони для запобігання серйозним загрозам внутрішній безпеці або державній політиці.
Про це повідомляє Reuters.

Країни, що відновили або посилили перевірки

Австрія
Країна запроваджує перевірки на кордоні зі Словаччиною та Чехією, термін дії яких закінчується 15 жовтня, а також зі Словенією та Угорщиною до 11 листопада.
Як причини назвали тиск на систему прийому біженців, а також проблеми безпеки, що посилюються терористичними угрупованнями та злочинними мережами, пов’язаними з війною росії проти України.
Данія
Країна проводить перевірки сухопутного та морського транзиту з Німеччини до 11 листопада, посилаючись на терористичні загрози, пов’язані з війною в Газі, а також на ризики російського шпигунства.
Франція
Країна послалася на тиск на систему прийому та загрози тероризму через відновлення контролю на своїх кордонах із країнами Шенгенської угоди, яка триватиме до 31 жовтня.
Німеччина
Країна планує запровадити посилений контроль на всіх своїх сухопутних кордонах з 16 вересня, спочатку він триватиме шість місяців. Минулого року країна оголосила про посилення контролю на своїх сухопутних кордонах із Польщею, Чехією та Швейцарією.
Італія
Перевірки на кордоні Італії триватимуть до 18 грудня після того, як Рим висловив стурбованість щодо терористичної активності, війни росії проти України та ризиків насильства, пов’язаних із головуванням Італії в G7. Раніше було запроваджено прикордонний контроль зі Словенією до червня.
Норвегія
Ця країна не є членом ЄС, але входить до Шенгенської угоди. Норвегія відновила прикордонний контроль у портах, що мають поромне сполучення з Шенгенською зоною, до 11 листопада, пославшись на операції російської розвідки, що загрожують норвезькому експорту газу або військовій підтримці України.
Словенія
Країна встановила прикордонний контроль з Хорватією та Угорщиною до 21 грудня, пославшись на погіршення ситуації з безпекою на Близькому Сході та в Україні.
Швеція
Країна посилила прикордонний контроль до 11 листопада, пославшись на зростання ризику насильства, включаючи антисемітські напади, після конфлікту в Газі.
Фінляндія
Фінляндія закрила пункти пропуску на своєму сухопутному кордоні з росією на невизначений термін у відповідь на сплеск біженців із третіх країн. Гельсінкі також додав кілька портів до списку портів, куди заборонено в’їзд зі східного сусіда.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас